“Thousand worlds” és el nom del videojoc que l’enginyer informàtic Manel Quintana ha presentat com a projecte de final de carrera a la Universitat d’Andorra (Ud’A) aquest mateix mes de juny. El recorregut del joc però no s’acaba en l’àmbit acadèmic. El seu creador afronta el repte de desenvolupar-lo per comercialitzar-lo en el competitiu mercat dels dispositius mòbils.

Manel Quintana és el tercer emprenedor que tria les instal·lacions del NIU, la incubadora i aceleradora d’empreses que Andorra Telecom ha posat en marxa a la Massana, per tirar endavant el producte i l’empresa. I aquest dimarts, 11 de juliol, ho ha presentat als mitjans de comunicació acompanyat del responsable del NiU, Miquel Gouarré.

“Thousand worlds” és el que s’anomena un JRPG, que en les seves sigles angleses correspon a videojoc de rol japonès. “Seria tipus Legend of Zelda, un joc de rol en 3 dimensions ambientat en el món oriental”, ha explicat.

Hi ha estat treballant-hi els darrers deu mesos fins aconseguir una primera versió jugable que incorpora les mecàniques bàsiques. És conscient però que li queda molta feina per davant fins poder llençar el producte a l’App Store i el Google Play, les plataformes de distribució de IOS i Android, respectivament. I entre aquestes tasques en destaca algunes de desenvolupament del joc com són el disseny dels escenaris o la banda sonora i d’altres més de caràcter empresarial com la definició del model de negoci o l’estratègia de comercialització.

Quintana destaca que el suport del NiU i del programa de mentors i assessors és essencial per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques. “Els meus coneixements són d’enginyeria informàtica però aquí s’han de tenir en compte mols altres aspectes que no puc abordar tot sol”, ha manifestat alhora de citar altres beneficis d’estar en un centre d’aquestes característiques com són: “els contactes de mentoring, un espai per treballar a temps complet, una sortida real per tirar endavant i un suport que faci veure coses que pot ser jo he passat per alt”.
 

El tercer projecte del NIU

Miquel Gouarré, en la seva intervenció, ha valorat de manera molt positiva l’arribada de Quintana al NIU i d’un projecte de característiques molt diferents als dos primers que van signar l’acord de col·laboració.  

Es tracta d’una app de fotografia i turisme, batejada amb el nom de Kopyk, i d’una eina de monitorització que permet predir el trànsit a què hauran de fer front les xarxes de telecomunicacions.

Gouarré ha precisat que el projecte “Thousand worlds” demostren que Andorra disposa de talent per desenvolupar projectes relacionats amb la innovació i la tecnologia i que el NIU esdevé un lloc ideal per fer-los créixer. El responsable de la incubadora/acceleradora ha donat la benvinguda a Quintana, ha valorat la qualitat de la feina desenvolupada fins ara i li ha desitjat molt èxit.

El NIU, ubicat a l’edifici Els Arcs de la Massana, és una iniciativa destinada a fomentar la emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia i a afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificació econòmica del país. La creació del NIU se circumscriu en l’àmbit del compromís públic i suport al teixit productiu i empresarial d’Andorra Telecom, però amb la base que esdevingui un projecte econòmicament sostenible.

Text i fotos: Andorra Telecom

Actua Actua
Author: Actua Actua