El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’ha desplaçat a Xile en visita oficial en resposta a la invitació cursada pel seu homòleg xilè, Alfredo Moreno, durant la cimera iberoamericana que va tenir lloc al novembre a Panamà. Es tracta de la primera visita d’un ministre del Principat al pais sudamericà.
 Durant la reunió mantinguda aquest dimarts, els ministres han acordat donar  un impuls a les bones relacions bilaterals existents entre ambdós països, especialment en els àmbits turístic i empresarial.

En aquest sentit, el ministre Saboya s’ha pogut entrevistar amb els presidents de la Cambra Nacional de Comerç de Xile i de la Cambra de Comerç de Santiago, Ricardo Mewes i Peter Hill (veure fotografia), respectivament, i també amb el director nacional del Servei Nacional de Turismo (Sernatur), Javier Vergara.

La trobada entre els dos ministres, que ha comptat amb la presència  del subdirector d Afers europeus al ministeri de relacions exteriors de Xile, Rodrigo Araya, ha estat seguida d’un dinar de treball oficial que ha comptat amb l’assistència de diversos representants diplomàtics acreditats en aquell pais com també  representants del món turístic i empresarial.