El 68è Congrés Mundial de la Federació Internacional d’Agents Immobiliaris (Fiabci), que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, entre el 23 i el 28 de maig, ha finalitzat amb la participació de més de mig miler d’assistents que van arribar de 45 països diferents, segons fonts de l’organització. Durant els dies del congrés, i amb el suport d’ACTUA, es van celebrar una vintena de ponències i diverses taules rodones que es van centrar en la intel·ligència aplicada a l’urbanisme i a les ciutats (Smart City & Smart Building).

El divendres 26 va donar el tret de sortida oficial de l’esdeveniment, el cap de Govern, Toni Martí, i la inauguració de les ponències tècniques va anar a càrrec del cèlebre arquitecte i dissenyador francès, Jean Nouvel, del secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que va explicar les oportunitats de negoci que ofereix Andorra arran de la recent obertura econòmica. També va informar de les principals dades econòmiques del país i dels avenços que s’estan fent en matèria d’innovació.

També va destacar la taula rodona de divendres a la tarda, centrada en temes relacionats al voltant de les Smart Cities, on va participar el director de la fundació ActuaTech, Yann Baucis, qui va presentar els projectes que s’estan duent i es duran a terme al Principat en matèria d’innovació i Smart Country. També va avançar que a finals d’estiu s’obrirà un centre d’innovació a les galeries de Caldea on es podran veure els diversos projectes que treballa l’entitat. El centre també pretén ser un espai d’investigació compartit amb tota la ciutadania.

La 68à edició del Congrés Mundial de la FIABCI ha estat un dels esdeveniments de fires i congressos més nombrosos que acollirà aquest 2017 el Principat.