El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, ha participat aquest dijous al GSIC Summit que se celebra per primera vegada a Singapur amb l’objectiu de connectar els ecosistemes de tecnologia esportiva de tots els continents al mercat asiàtic. La participació andorrana s’emmarca dins de l’acord de col·laboració signat entre GSIC powered by Microsoft, Andorra Business i Andorra Recerca + Innovació.

Durant la jornada inaugural de la cimera s’ha analitzat i debatut com la innovació està afectant els grans esdeveniments esportius i han tingut lloc sessions de treball per a startups amb actors i inversors de la indústria esportiva asiàtica.

Els temes principals com el patrocini, la creació de noves fonts d’ingressos, la participació dels fans, el metavers i els esports, s’han treballat conjuntament entre representants de governs i entitats d’Austràlia, Estats Units, Corea del Sud, Aràbia Saudita, Espanya, Finlàndia, Singapur i Andorra. Gallardo ha presentat el model econòmic, d’innovació i d’impuls del sector esportiu. També ha destacat el potencial del Principat com a destinació de muntanya i d’entrenament en alçada de primer nivell durant tot l’any, els futurs projectes que es treballen i els sectors prioritaris amb valor afegit que impulsa el país.

Gallardo ha assenyalat que “hem pogut explicar l’estratègia de diversificació i com ens estem orientant en el sector, concretament, dels esports i dels e-sports, i de tot el què està vinculat amb la transformació digital i la innovació de la nova economia”.

Per la seva banda, el director general de Microsoft Sports Business, Sebastian Lancestremere, ha valorat que “estem molt contents d’haver comptat amb la participació d’Andorra en aquest congrés i de les aportacions que ha realitzat amb el conjunt de les altres delegacions i estem segurs que serviran a tots en les seves respectives estratègies nacionals”.

Paral·lelament s’han realitzat trobades amb els principals actors del sector esportiu de Singapur amb els que s’ha intercanviat coneixement i avançat en el desenvolupament de treball en xarxa. Algunes de les entitats participants han estat: Sport Singapore, ONE Championship, ONE Esports, IMG, Infront Sports, Sports Hub, Porsche, SAS, LaLiga Tech, Southworks, Microsoft, Football Association of Singapore, Lion City Sailors i FIBA 3X3.

Gallardo també ha analitzat amb el ministre de Comerç, Industria, Cultura i Joventut del Govern de Singapur, Alvin Tan, un memoràndum de col·laboració en matèria d’inversió, startups i innovació.

Posteriorment s’ha reunit amb els directius de SGTech l’associació comercial líder de la indústria tecnològica de Singapur que engloba més de 1.000 empreses que van des de les principals corporacions multinacionals, grans empreses locals, petites i mitjanes empreses i startups innovadores. Es tracta de la comunitat més gran de Singapur on les empreses convergeixen per defensar el canvi i impulsar allò que permet la innovació tecnològica i accelera la tecnologia.

Les sessions de treball del ministre s’han completat amb les reunions amb representants de Blockchain Association Singapour i del centre d’innovació Pixel.

Paral·lelament el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha mantingut trobades amb directius d’empreses biotecnològiques de referència de Singapur.

Share This Story, Choose Your Platform!