El Govern d’Andorra i Actua Empresa, amb el suport d’Auren, han desenvolupat un Pla Estratègic per situar Andorra com un referent internacional en el sector dels esports electrònics (eSports). D’aquesta manera, el Principat es converteix en el segon país d’Europa i el cinquè del món en aprovar una llei que regularà aquest sector, i el primer en aprovar el desenvolupament d’un pla estratègic.

En aquest sentit el ministre de Presidència, Economia i Empresa, i President d’Actua, Jordi Gallardo, ha destacat, en la presentació celebrada aquest dimarts a la tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, que “el projecte, amb horitzó 2023, pretén situar Andorra com un hub tecnològic i un destí reconegut per al desenvolupament dels negocis dels esports electrònics i per atraure grans competicions internacionals, entitats i empreses del sector”. Per aconseguir-ho, el Pla recull un seguit d’accions que treballaran sobre set eixos estratègics: economia i empresa; turisme; competició; educació; infraestructures TI; juridicolegal; i governança.

Gallardo també ha avançat que “impulsar ajudes i finançament a empreses i emprenedors del sector, facilitar la creació d’empreses nacionals i l’atracció d’empreses estrangeres i crear un organisme de promoció internacional, són algunes de les opcions”.

Paral·lelament, “l’educació també comptarà amb un paper important: la inversió en formació professional als eSports, la promoció de la investigació publicoprivada del sector, i la creació d’un observatori internacional, són algunes de les mesures en aquest àmbit que estem treballant”, ha comentat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert.

El Pla Estratègic, que s’ha presentat aquesta tarda està dirigit per Pilar Sánchez-Bleda, sòcia del departament de Media & Technology d’Auren Espanya i Emilio Hurtado, Head of eSports & Gaming a Auren Espanya.

“L’objectiu final és crear un ecosistema d’eSports al país, amb un pla que contempla polítiques, estructures i projectes i que involucra tots els agents de la cadena de valor, nacionals i internacionals, per al seu desenvolupament econòmic i social”, ha explicat Sánchez-Bleda.

Esdeveniments d’esports electrònics a Andorra

El Pla Estratègic també busca fomentar el turisme d’esports electrònics al país i l’organització i promoció de diversos esdeveniments.

Pel que fa al marc legal, el Pla ja compta amb una normativa pròpia que garanteixi estabilitat en les relacions contractuals entre jugadors professionals i els equips d’esports electrònics. A més, el projecte inclou la regulació del Comitè i de la Comissió de eSports, ambdues institucions recollides dins la Llei Andorrana de eSports, perquè actuïn com a òrgans gestors i organitzadors d’aquesta activitat competitiva i empresarial al Principat.

Una presentación amb cares conegudes

La presentació del pla ha tingut lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i ha comptat amb una taula rodona amb reconeguts experts en la matèria com Diego Soro (CEO Cream Real Betis), Manel Guerrero (Associació Andorrana d’Esports Electrònics  y CEO WhatYouPlay), Alvaro González de Buitrago (CEO Team Queso), Roberto Expósito, (CEO Asobu eSports) i la moderació de la taula ha anat a càrrec d’Antonio Lacasa (CEO at Global Sportainment).

Auren, una empresa de prestigi

Auren és una firma líder en prestació de serveis professionals d’auditoria, assessorament legal, consultoria i corporate. Disposa de 950 empleats a les seves 15 oficines d’Espanya, més de 2.000 a tot el món i 36 oficines permanents a l’estranger, a més de la cobertura global en més de 70 països que ofereix gràcies a la seva pertinença a ANTEA, l’Aliança de Firmes Independents que Auren va impulsar el 2008. L’últim exercici, la firma de serveis professionals va facturar 63 milions d’euros.

Share This Story, Choose Your Platform!