Les reunions de treball corresponents a la segona edició del projecte TANDEM, impulsat per ACTUA, han continuat aquest dimarts, 26 de setembre. L’objectiu és implicar la comunitat educativa de Formació Professional (FP) d’Andorra (tant alumnat com professorat) amb reptes d’innovació plantejats pel teixit empresarial del Principat.

La sessió ha servit per definir i elegir el repte d’innovació, escollit d’entre diverses propostes presentades per empreses andorranes, que en properes sessions treballaran els alumnes del centre d’FP d’Aixovall.

Un Tàndem de talent andorrà

La primera edició de TANDEM va finalitzar el passat mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per Perfumeria Júlia que consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment el projecte guanyador va ser una aplicació que permet captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. Projecte dels alumnes Andre Filipe Sousa, Anna Sofia Santos, Carles Serra i Suman Sanjana, coordinats pels tutors Gemma Minguillón i Emma Roch.

Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat ACTUA i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, do­cents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significa­tius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.

Actua Actua
Author: Actua Actua