La prova pilot del projecte Tàndem, impulsada per ACTUA, ha finalitzat aquest dimarts, 30 de maig, amb la presentació pública dels alumnes de Formació Professional del centre educatiu d’Aixovall dels tres projectes elaborats per a Perfumeria Júlia. El repte consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments.

En total han participat 11 alumnes, distribuïts en tres grups i coordinats per 5 professors, del centre d’FP i professionals de l’empresa. Els estudiants han exposat aquest dimarts a la tarda els seus projectes que han consistit en:

Captació d’informació dins la botiga (Projecte guanyador)
És una aplicació que permet captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. Aquest mètode aporta també valor a l’usuari. Projecte dels alumnes Andre Filipe Sousa, Anna Sofia Santos, Carles Serra i Suman Sanjana, coordinats pels tutors Gemma Minguillón i Emma Roch.

Una benvinguda Interactiva
Es tracta d’una pantalla que actua com assessor quant un client arriba a la botiga. A través d’una aplicació recapta informació sobre les necessitats i interessos que té el client. Amb les dades rebudes es facilita més adients als gustos del client. Projecte dels alumnes Soraia Gomes, Alex Cirrincione i Yadelkis Diaz Fonseca, coordinats pels tutors Victor Sierra i Lourdes Vilarrubla.

Experiència sensorial digitalitzada
Espai lúdic-formatiu on s’ofereixen serveis específics al client depenent dels seus gustos. Permet emmagatzemar les seves dades al mateix temps que s’ofereix una experiència agradable al client. Aquest servei es pot utilitzar per donar una formació a les futures assessores d’imatge del punt de venda, així com per oferir recomanacions al client segons els productes utilitzats en la sessió. Projecte dels alumnes Daniel Filipe Rodriguez, Victor Penido i Nerea Capel, coordinat pel tutor Josep Camps.

Un jurat format per professionals d’ACTUA, del centre de Formació Professional d’Aixovall, de Perfumeria Júlia i de FEDA, han estat els encarregats de triar el projecte guanyador.

Un Tàndem de talent andorrà

Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat ACTUA i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, do­cents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significa­tius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.

El repte d’aquesta primera prova pilot ha consistit en millorar la informació de comportament dels clients de Perfumeria Júlia, l’empresa seleccionada, amb l’objectiu de poder oferir-los productes i serveis més ajustats a les seves necessitats. Ja es treballa perquè el projecte continuï el proper curs acadèmic.