El clúster d’innovació i noves tecnologies de la Iniciativa Actua ha fet un pas endavant, aquest dijous, amb la signatura de la seva privatització i per tant del naixement d’ACTINN. L’acte ha comptat amb la participació de 35 empreses, i ha estat presidit pel cap de Govern, Antoni Martí, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i el president d’ACTINN, Albert Moles.

ACTINN és el primer clúster de la iniciativa Actua que fa el pas de privatitzar-se i que per tant passa a ser liderat pel sector privat, i concretament per l’elegit president d’ACTINN, Albert Moles. La intenció de la iniciativa Actua ha estat des del principi la de potenciar diferents sectors de l’economia aglutinant diverses empreses i impulsant-ho des del sector públic per afavorir nous mercats, però sempre amb l’objectiu que els projectes i els clústers puguin arribar a desenvolupar-se per si sols, com s’ha aconseguit en aquest cas concret amb la privatització d’ACTINN. Aquest pas suposa, a més, que hi hagi inversió privada, ja que els membres del clúster es comprometen a fer una inversió majoritària per al funcionament del clúster.

L’acte celebrat aquest matí ha estat obert pel secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que ha volgut aprofitar l’esdeveniment per recordar la feina feta des de la iniciativa Actua, amb més de 400 empreses que han participat ja en els clústers. Missé ha explicat que la dinàmica de treball aconseguida en els darrers anys és la que es vol mantenir, ja que ha donat els seus fruits. Així, un dels exemples de la col·laboració entre el sector públic i el privat que ha volgut destacar és el que s’ha assolit en el camp de la salut i el benestar. Ha indicat que aquest clúster té un gran potencial, però que no hauria estat possible si el sector privat no hagués fet veure que calia posar les infraestructures públiques al servei dels privats.

Així, Missé ha indicat que Actua continuarà treballant en clau de país i cercant nous nínxols a desenvolupar. De fet, un d’ells veurà la llum el proper 1 de desembre, amb la creació del clúster d’esports.

El president d’ACTINN, Albert Moles, per la seva banda, ha celebrat també que s’hagi pogut donar aquest pas tan important amb la col·laboració de 35 empreses que funden ACTINN. Ha indicat, a més, que la intenció és que ara que ha estat fundat es pugui arribar a totes aquelles empreses a les que encara no s’ha pogut incloure, de manera que el clúster sigui cada vegada més inclusiu i integri nous projectes transversals amb altres sectors.

El cap de Govern, Antoni Martí, també ha estat present a l’acte i ha volgut manifestar el suport de l’Executiu i la gran aposta que ha suposat per al Govern l’obertura i la diversificació econòmica. Així, ha celebrat que el naixement d’ACTINN és un pas molt important pel fet de permetre la continuïtat del projecte sense el lideratge del Govern, però sempre amb la seva col·laboració.