El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquest migdia a la capital espanyola amb el conseller d’Economia, Hisenda i Treball de la Comunidad de Madrid, Javier Fernández Lasketty. En el decurs de la trobada s’han tractat diversos temes d’interès bilateral com la posada en marxa de la línia aèria entre el aeroport de Andorra-la Seu d’Urgell i Madrid, que a partir del 17 de desembre comptarà amb una ruta regular els divendres i diumenges.

Gallardo ha destacat que “ha estat una bona oportunitat per compartir el moment de diversificació econòmica d’Andorra i els reptes que des del Govern ens hem plantejat. La ruta aèria que posem en marxa apropa més Andorra i Madrid i és molt important que es doni a conèixer tant a nivell turístic com empresarial. La rebuda no pot haver estat més positiva per les autoritats madrilenyes”.

Per la seva banda, Fernández Lasketty, ha declarat que “celebrem que per fi hi hagi vols directes entre Andorra i Madrid, i que serveixin com una nova via molt més ràpida no només per als intercanvis turístics sinó també pels de negoci. Per a Madrid és molt positiu, fins i tot ens demanàvem com era possible que encara no hi hagués aquesta connexió aèria amb Madrid i la resta del món”. També ha afegit que un altre dels temes centrals han estat  “les oportunitats econòmiques i com podem afavorir que les empreses andorranes i espanyoles puguin augmentar els intercanvis econòmics i invertir mútuament en els dos països”.

Paral·lelament s’ha començat a treballar en l’organització d’unes jornades d’intercanvi empresarials entre les dues regions. Lasketty ha recordat que “Madrid atrau el 76% de la inversió estrangera que es rep a Espanya i al mateix temps moltes empreses madrilenyes inverteixen a l’exterior. Estic segur que amb aquestes accions hi haurà un major creixement de les empreses que trobaran oportunitats als dos països”. A la reunió també ha participat l’ambaixador d’Andorra al Regne d’Espanya, Vicenç Mateu.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.