Un dels socis del clúster d’Innovació i Noves Tecnologies d’Andorra (ACTinn), Marc Samson, ha estat reconegut amb quatre dels guardons de l’European Product Design Awards 2017. El jurat ha premiat l’esforç i el talent dels dissenyadors de productes internacionals que tenen com a objectiu millorar la nostra vida quotidiana amb les seves creacions. Aquest ha estat el cas dels productes presentats per l’empresa de Samson (Creativity Off Standars, SL).

En aquesta edició, han participat dissenyadors de 43 països diferents. Samson ha guanyat 4 premis de disseny de plata i ha ocupat el lloc 35 entre els 295 guanyadors, dividits en 21 categories de productes.
 

Inspirats per l’estil de vida andorrà

Marc Samson, d’origen canadenc, va crear la seva empresa de disseny a Andorra, Creativity Off Standars, el desembre de 2016, juntament amb la seva dona, Nathalie Veilleux. Després de 30 anys d’experiència com a director de Desenvolupament de Negocis Internacionals a la indústria cosmètica, va decidir canviar la seva orientació de treball, i va iniciar els estudis de disseny de producte a Roma. Tot just abans de començar, van visitar Andorra i van pensar que volien retornar algun dia, inspirats per l’estil de vida andorrana i la seva qualitat de vida.

Marc i Nathalie volen seguir ampliant la seva xarxa de contactes, identificant possibles col·laboradors andorrans que es puguin beneficiar de les seves innovacions, per tal de consolidar la nova economia andorrana i potenciar la creació de llocs de treball de valor afegit a nivell local. A través d’ACTinn, poden arribar més ràpidament a assolir els seus objectius, en pertànyer a una associació que vol contribuir a posicionar Andorra com un ecosistema innovador i dinàmic, que millori la nostra qualitat de vida actual i futura.
 

ACTInn, el primer clúster privat

El clúster d’Innovació i Noves Tecnologies d’Andorra, ACTinn, va néixer en el si de la Iniciativa Actua que impulsa la diversificació de l’economia andorrana. A finals del 2015 es va convertir en el primer clúster privat del país i en el darrer any ha passat de 34 a 55 socis, molts dels quals tenen una gran capacitat en l’àmbit de la innovació i les tecnologies.

El teixit empresarial que en forma part, es composa de diferents perfils, algunes empreses són d’àmbit nacional i d’altres tenen la seva seu en un altre país, però el denominador comú a totes elles, és la gran passió que tenen per desenvolupar els seus negocis aplicant el seu coneixement i experiència per a oferir nous productes i serveis que es relacionin amb el nostre país i puguin esdevenir un referent futur.
 

Actua Actua
Author: Actua Actua