Dimarts 19 de maig del 2024

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha mantingut aquest dimarts, 19 de març, una reunió de treball amb una vintena d’empresaris de la Cambra de Comerç francesa a Barcelona. La ministra ha fet una presentació de les oportunitats de negoci que ofereix el país, ha exposat quins són els sectors prioritaris que s’estan potenciant, l’estat de l’acord d’associació amb la Unió Europea i ha abordat altres temàtiques com l’estat actual de les relacions econòmiques que manté Andorra amb França i Espanya.

Per la banda francesa, s’ha mostrat molt interès a conèixer perquè Andorra s’ha convertit en una de les destinacions de moda per als inversors internacionals i els avantatges que comportaria l’aprovació de l’acord d’associació.

En acabar la trobada, Marsol ha manifestat que “ha sigut una gran oportunitat per presentar l’Andorra que tenim i la que estem creant. També hem pogut parlar de l’acord d’associació amb la Unió Europea, a la que tots els empresaris presents hi veuen grans avantatges, i transmetre la nostra voluntat de col·laboració”.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç francesa a Barcelona, David Cabero, ha destacat que “ha sigut una gran sessió on hem pogut veure la transformació d’Andorra, on hem après moltes coses que no sabíem sobre el país, i on hem pogut conèixer la nova estratègia que té el Principat i l’acord d’associació amb la Unió Europea negociat, mostrant-nos exemples clars que ajudaran al seu desenvolupament econòmic”.

L’acte, organitzat per la Cambra de Comerç Francesa a Barcelona en col·laboració amb la seva homòloga al Principat i amb Andorra Business, també ha servit per conèixer de primera mà les necessitats i interessos de la comunitat empresarial francesa.

Posteriorment, la delegació andorrana ha aprofitat el desplaçament per visitar el Tecnocampus de Mataró, un dels principals parcs tecnològics espanyols que impulsa l’activitat universitària i de transferència de tecnologia a tota la regió. A més compta amb tres escoles universitàries adscrites a la Universitat Pompeu Fabra, un parc empresarial i un viver d’empreses, que també han pogut conèixer.

La delegació andorrana la completaven el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, el president i la directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, Josep Maria Mas i Sol Rossell, i la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo.

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.