Els propers 26 i 27 d’octubre, l’Andorran Financial Summit reunirà més de 30 entitats bancàries, gestores de fons i agències de ràting d’Europa i dels Estats Units. En aquesta trobada, organitzada pel Govern d’Andorra, s’exposarà amb detall la transformació que ha experimentat el sistema financer andorrà, i les mesures que ha aplicat el país dins de la seva aposta decidida per la transparència i l’homologació internacional.

El cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, serà l’encarregat d’obrir les exposicions que aniran a càrrec del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya; el ministre de Finances, Jordi Cinca; el cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UlFAND), Carles Fiñana; el director general de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (lNAF), Ramón López i l’expert legal Luis Viñuales, soci d’Uría y Menéndez, que tancarà el cicle de conferències.

L’expresident de la Comissió Europea, exprimer ministre de Portugal i actual president no executiu de Goldman Sachs lnternational, el Sr. José Manuel Durao Barroso, oferirà un discurs en el sopar de gala valorant la importància de l’adaptació de la normativa financera dels petits estats als estàndards internacionals, pel seu encaix dins de la UE.

Responsables de les àrees de compliment normatiu, jurídic, riscos i de negoci de les entitats participants coneixeran, en les conferències i les sessions de treball, els avantatges competitius que fan d’Andorra una destinació financera atractiva d’àmbit internacional.

En el marc de transformació cap a la transparència i homologació del sector financer, les entitats andorranes ofereixen una estabilitat i seguretat que permeten als inversors internacionals aconseguir una major diversificació de negoci. L’excel·lència dels serveis i la solidesa de les seves entitats la situa com un destí molt ben valorat entre la comunitat financera i inversora internacional.

Text: Andorra Financial Summit