La X trobada dels membres del clúster d’Innovació de la Iniciativa Actua, s’ha celebrat aquest dijous, amb la participació de més de 40 persones. El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha presentat el projecte Andorra Wifi, posant de manifest la importància de dotar el país amb aquesta infraestructura, que ha de possibilitar el desenvolupament del projecte SmartCountry.

Nadal, ha remarcat, entre d’altres aspectes, la importància que tenen les sessions del clúster en el desenvolupament d’aquest projecte, posant de relleu la bona tasca duta a terme pel lider del clúster, Albert Moles. Durant la mateixa presentació, el director d’Andorra Telecom ha explicat amb detall el desplegament del projecte, així com l’oferta comercial del mateix.La sessió de treball també ha comptat amb la presència de membres destacats dels clústers d’Educació i Salut i Benestar que han posat de relleu els projectes i activitats que s’estan desenvolupant en cada clúster, amb l’objectiu de buscar sinèrgies entre ells i possibles col·laboracions. Es tracta de veure de forma més transversal les tasques efectuades, i tractar que sorgeixin iniciatives creuades entre els diferents grups.

Per la seva banda Albert Moles, ha aprofitat la sessió de treball per introduir el projecte Cloud Andorra, que ha de servir per continuar evolucionant el projecte SmartCountry. Es tracta d’un projecte, que pretén oferir un cloud amb serveis concrets com a pol d’atracció per empreses estrangeres i, a la vegada esdevenir una eina perquè les empreses del país puguin vendre els seus serveis.

Com cada sessió del clúster d’innovació, s’han realitzat també presentacions de projectes i empreses concrets. Entre les presentacions cal destacar la presentació a càrrec de Toni Sánchez, de l’empresa SODIMAC. Sánchez ha explicat el concurs de disseny de mobles innovadors que s’està duent a terme, i que finalitzarà el proper dia 12 de desembre a les 19h amb la presentació del guanyador. El disseny guanyador serà fabricat a Andorra, i comercialitzat sota el catàleg de l’empresa Bolefloor. Les peces inclouran el nom del dissenyador i es fabricaran sota demanda. La peça guanyadora serà exposada en la propera fira Domotex a Hannover, que es celebrarà del 10 al 14 de gener del 2014.

La propera sessió del clúster d’Innovació tindrà lloc durant el mes de gener del 2014.