El cap de Govern, Antoni Martí, i el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, han inaugurat aquest migdia la wifi de l’eix comercial Avinguda Meritxell-Avinguda Carlemany. La nova xarxa d’internet sense fils permetrà als usuaris accedir a un servei bàsic gratuït i una wifi avançada de prepagament.
 

El nou servei ha de ser la base tecnològica que permeti el desplegament de noves aplicacions relacionades amb el turisme i el comerç. En aquest sentit, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha contextualitzat aquesta iniciativa en el conjunt d’accions destinades a convertir Andorra en “una destinació connectada” i ha citat explícitament el Google Business Photos, que ja compta amb 618 comerços visitables virtualment, i el Google Snow Mobile, que serà presentat en breu.El servei bàsic gratuït permetrà connectar amb una velocitat de 20 megabits per segon amb les webs d’Andorra i les aplicacions de caràcter turístic. Pels usuaris que vulguin gaudir del servei avançat es comercialitzaran targes de prepagament o es podrà adquirir el servei amb tarja de crèdit. El director d’Andorra Telecom ha explicat que s’han triat uns preus molt competitius respecte altres ciutats (vegeu presentació adjunta). Així, per exemple, el servei de 24 hores té un preu de 3,90 euros i el de dos dies, 4,90 euros.

La wifi a l’eix comercial és una primera fase d’un desplegament molt més ampli que s’anirà completant la llarg del 2014 ja amb la base dels resultats d’aquesta iniciativa.

El cap de Govern, en el seu discurs, ha destacat que la wifi és un pas més per avançar en el projecte de l’smart country, “una iniciativa basada en les noves tecnologies però pensada per millorar el servei que donem als nostre clients, per fer que els nostres visitants gaudeixin d’una nova experiència comercial i per millorar la nostra oferta”. Martí ha subratllat el treball de la iniciativa Actua per incrementar la “competitivitat del nostre comerç”, alhora que ha destacat l’esforç comú del Govern, de les empreses públiques i dels comuns “a favor del país, a favor d’Andorra”.

La nova xarxa wifi s’ha desplegat en el marc del projecte Smart Country  de la iniciativa Actua. Dins dels treballs dels clúster d’Innovació d’Actua és va identificar la connectivitat com una de les barreres pel desenvolupament d’activitats d’alt valor afegit associades a les noves tecnologies i al turisme. El director d’Andorra Telecom ha presentat aquest matí la nova wifi en el marc del clúster que ha comptat amb una quarantena de participants.

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha destacat que els clústers compten actualment amb 363 integrants, 212 dels quals formen part del d’Innovació en representació de 118 empreses. Missé ha agraït la tasca dels treballadors d’Andorra Telecom i als membres del clúster “perquè fan possible amb el seu treball” l’evolució de la iniciativa Actua.
 

Podeu descarregar en aquest enllaç la Presentació Andorra WiFi