El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest divendres al migdia per actualitzar la informació en matèria sanitària de la crisi de la COVID-19 a Andorra. Martínez Benazet ha presentat una nova pàgina web, desenvolupada juntament entre el Ministeri de Salut, el SAAS, Actua Innovació, ApiumTech, BTC assessors, Andorra Telecom, Win2Win i altres voluntaris individuals del país, que permet –entre d’altres– realitzar un test d’autoavaluació de riscos en funció de la simptomatologia i patologies prèvies per tal de rebre les indicacions sanitàries escaients, o recol·lectar a diari els símptomes dels malalts amb coronavirus que estan aïllats en els seus domicilis. Entra a coronavirus.govern.ad

D’aquesta manera, els professionals sanitaris poden fer una vigilància i seguiment de cada cas en temps real a partir de les dades enviades pels usuaris i, si fos necessari, s’activaran els serveis d’emergències mèdiques. Alhora, aquest lloc web permetrà tenir un canal de comunicació sempre actiu entre la ciutadania i el sistema sanitari en cas de congestió del telèfon 116. En concret, s’està treballant per poder habilitar en els pròxims dies un xatbot (un assistent virtual) que donarà resposta directament amb informació sanitària actualitzada.

Aquesta plataforma, pàgina web i aplicació, també esdevé una base de recol·lecció de dades clíniques per als professionals de la salut, que s’alimenta de la informació enviada pels usuaris. D’aquesta manera, es reforça encara més el control epidemiològic d’Andorra.

La pàgina web també tindrà format d’aplicació per a telèfon mòbil al llarg dels pròxims dies i es podrà descarregar gratuïtament en els sistemes operatius Android i iOS, afavorint d’aquesta manera el seu ús. A més, el desenvolupament en format d’aplicació permet habilitar més funcionalitats en cas de ser necessari.

Tant la pàgina web com l’aplicació per a mòbil, compta amb una secció d’informació referent al confinament en la secció #JoEmQuedoACasa, com ara recomanacions o activitats per fer a casa. A més, el Govern podrà utilitzar aquest canal per publicar informació

En paral·lel a aquest recurs digital, la població d’Andorra continua tenint durant les 24 hores del dia a la seva disposició el telèfon 188 d’informació sobre el coronavirus. Per a tots els serveis habilitats, el Govern fa una crida per al seu ús responsable.

Actua Actua
Author: Actua Actua