Divendres 15 de març del 2024

Andorra Research + Innovation i Andorra Business en col·laboració amb el Global Sports Innovation Center impulsat per Microsoft (GSIC) i el suport de la consultoria SPSG Consulting, uneixen esforços per seleccionar els millors projectes en startups d’arreu del món i ajudar-los en el seu procés d’internacionalització.

L’Andorra Sports Scale-Up Program té com a objectiu identificar les solucions tecnològiques més prometedores que poden ajudar a millorar el sector de l’esport en general, donant prioritat a les enfocades als esports d’hivern i de muntanya. Tanmateix, també està obert a una varietat d’altres esports i té el potencial d’escalabilitat i internacionalització.

El programa se centrarà en l’ecosistema esportiu d’Andorra, que està vinculat de manera natural amb els esports de muntanya i d’hivern, però també s’estén a una varietat d’altres esports. El programa Scale-Up ajudarà aquestes empreses a escalar els seus esforços d’internacionalització.

Seran seleccionades com a finalistes tres startups que tindran l’oportunitat d’accedir al programa d’ampliació de tres mesos i a tots els continguts, sessions de mentoria i activitats que inclou. També pretén millorar els mètodes educatius mitjançant plataformes de gamificació.

Iris Córdoba, directora general de GSIC ha explicat que “la segona edició del nostre programa de mentoring a Andorra representa una oportunitat inestimable per a les startups, especialment aquelles centrades en esports de muntanya, ciclisme, solucions d’IA, esports i altres camps relacionats, que busquen créixer i prosperar en un entorn empresarial dinàmic i d’avantguarda. El GSIC aposta per oferir un suport personalitzat i estratègic a cada participant, aprofitant els avantatges únics que ofereix Andorra com a destinació empresarial. Esperem donar la benvinguda a noves i engrescadores empreses en aquesta edició”.

Per la seva banda, Marc Saura, secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació del Govern d’Andorra ha assenyalat que “treballem per desenvolupar Andorra com a referent en l’experimentació i desenvolupament de nous productes i serveis que connectin l’esport amb la tecnologia i la innovació en un entorn d’alta muntanya. A través d’Andorra Business, Andorra Research + Innovation i Andorra Living Lab, volem reforçar un ecosistema de país que promogui la coordinació i validació de projectes innovadors. Per això, i després de la bona acollida i retroalimentació dels participants del primer Programa d’Ampliació de l’Esport d’Andorra, estem encantats que se celebri aquesta segona edició”.

El programa seleccionarà tres startups per incorporar-se al programa Scale-up d’Andorra amb l’objectiu de desenvolupar les seves activitats en aquests àmbits:

  • Emprenedoria i Innovació
  • Internacionalització en el sector de l’esport
  • Ecosistema d’Andorra
  • Màrqueting i vendes
  • Model de negoci, estratègia i finances
  • I molt més!

* Inscripcions obertes per a les startups que vulguin optar a participar en el programa fins al 19 d’abril

Share This Story, Choose Your Platform!

Andorra Business
Author: Andorra Business

Andorra Business és l’agència de promoció i desenvolupament econòmic d’Andorra. Impulsar sectors clau per a la diversificació de l’economia, captar i acompanyar la inversió estrangera i local, donar suport a les empreses andorranes per ser més competitives, i facilitar l’aterratge al país de noves empreses, són algunes de les nostres prioritats.