El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, Gilbert Saboya i el director de consultoria i desenvolupament de negoci per al Sud d’Europa de Visa, Alfredo Marchese, han arribat a un acord de col·laboració que permetrà analitzar les tendències i el comportament dels turistes a Andorra, amb l’objectiu de millorar l’oferta de serveis turístics del Principat. L’acord va estar aprovat pel Govern en funcions en la sessió del passat dimecres, 9 de maig.

A través dels recursos i l’experiència internacional de la divisió Visa Consulting & Analytics, Visa facilitarà al Govern informació basada en dades agregades i anònimes que donaran informació sobre els interessos i hàbits dels turistes a Andorra. A més, també compartirà les conclusions de les dades que permetran dissenyar estratègies destinades a reforçar la competitivitat dels sectors econòmics presents al Principat.

Aquesta col·laboració facilitarà la informació referida a aspectes com les poblacions amb més afluència de visitants, el volum de despesa dels turistes, les dates amb més visitants, la seva procedència, la freqüència dels desplaçaments, els dies d’estada a Andorra i els sectors d’activitat que prefereixen els visitants.

El Govern podrà obtenir informació segmentada per país d’origen, per zones geogràfiques i sectors d’activitat dels comerços i establiments. Això permetrà analitzar l’evolució dels indicadors clau i fer una comparativa amb altres mercats per sector i nivell de despesa. Tot això, amb l’objectiu d’identificar tendències, fortaleses i oportunitats per millorar l’economia d’Andorra.

Saboya ha destacat que el desenvolupament d’eines de coneixement sobre el comportament dels visitants al Principat és clau per millorar l’experiència i, per tant, la competitivitat del teixit empresarial. Ha ressaltat el salt qualitatiu en l’elaboració d’estratègies que suposa disposar de dades de mobilitat i de transaccionalitat. Pel directiu de Visa, Alfredo Marchese, el projecte suposa que Andorra disposi de les eines més avançades en l’anàlisi de gestió del coneixement, així com una informació única i exclusiva de Visa que permetrà poder prendre decisions amb més rigor científic.

La col·laboració amb l’equip de Visa Consulting & Analytics es desenvoluparà a través del Data Hub d’Andorra, impulsat per Actua, i permetrà analitzar amb més detall les pautes de consum al país i adaptar-les a l’oferta turística i al perfil dels visitants que viatgen al Principat. La voluntat compartida del Govern i Visa és la de fer que aquest projecte serveixi com un punt de partida de cara a futures col·laboracions en l’àmbit de la innovació aplicada a la competitivitat del teixit econòmic andorrà.