La tercera edició del projecte Tàndem d’Actua, que uneix el talent dels estudiants andorrans de Formació Professional amb el món empresarial, s’ha presentat aquest dijous, 4 d’octubre, a l’Espai d’Innovació d’Andorra. Enguany torna a augmentar el nombre d’alumnes que hi prendran part (72 estudiants), que estaran tutelats per 12 docents del centre d’Aixovall i que hauran d’enfrontar-se als reptes d’innovació que plantegen Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision.
 
Per part d’Andorra Telecom, l’empresa demana als alumnes que treballin iniciatives per innovar  en  la  oferta  de  telefonia  mòbil de  prepagament per  tal  d’arribar  a  més  clients; VallmedicVision, idees per  conscienciar  la  població  andorrana  per  evitar  l’ús  abusiu de les  pantalles  digitals  amb  la  finalitat  de  reduir  la  incidència  de  la  miopia; i en quant a Gamma Management,  millorar  la  relació  d’aquesta empresa de recursos humans amb  els seus  clients,  que són empreses i candidats.
 
L’acte de presentació d’aquesta tercera edició ha anat a càrrec del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha destacat que “per primera vegada participarà activament la Universitat d’Andorra, no només com a observador sinó que també com a jurat i en moments puntuals” i ha avançat que “representants del sistema educatiu francès també estaran d’observadors per valorar afegir-se al projecte Tàndem de cara a la propera edició”.
 
Per la seva banda, el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa, ha explicat que l’objectiu del projecte Tàndem és “impulsar el desenvolupament de projectes innovadors d’alt impacte i fer d’Andorra un punt de punt  de  trobada d’innovació”. Costa també ha remarcat que paral·lelament “volem donar  visibilitat  al  talent  dels  estudiants  a  les  empreses  i  entitats, i apropar les necessitats del teixit productiu a les capacitats dels estudiants de Formació Professional”.
 
A la roda de premsa també han pres part el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, el director de Gamma Management, Pere Montes, i el director de Màrqueting de Vallmedic Vision, Sergi Valls. Els tallers educatius tindran lloc el 13 i el 20 de novembre, l‘acceleradora el 3 i 4 de desembre, i la presentació final dels reptes l’11 de desembre.
 
Un projecte educatiu i d’empresa consolidat
 
Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat ACTUA i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país. Consisteix en introduir espais d’aprenentatge a tra­vés dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. Tàndem és, de fet, una comunitat d’innovació oberta on professionals, do­cents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significa­tius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.
 
En definitiva, Tàndem té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses, potenciar el talent dels alumnes, augmentar les oportunitats laborals dels joves, millorar la transferència de valor entre els centres d’FP i les empreses, i a la vegada, incrementar la competitivitat de les empreses.
 
Més informació: https://www.andorrabusiness.com/projecte-tandem