La incubadora i acceleradora d’empreses NIU s’ha presentat aquest dilluns 21 de novembre i neix amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia i per afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificiació econòmica del país.

Ubicada a l’edifici Els Arcs de la Massana, vol ser un un espai únic a Andorra que  generi un ecosistema col·laboratiu per al desenvolupament de noves empreses, proporcionant el suport d’Andorra Telecom i de mentors i col·laboradors com ACTUA.

Les instal·lacions disposen d’un total de 18 llocs de treball, tres sales de reunions i àrees comunes. En total els promotors d’aquest projecte calculen que hi poden arribar a treballar conjuntament fins a vuit empreses d’entre 2 i 3 treballadors.

La selecció d’empreses es durà a terme a través d’una convocatòria de selecció, les bases de la qual poden ser consultades a la web del NIU: www.niu.ad. Es tracta d’una convocatòria oberta fins a la cobertura de la totalitat de places disponibles, que el comitè de selecció anirà assignant per ordre d’arribada i acceptació de les propostes.
Un cop instal·lats al NIU els emprenedors, el projecte es divideix en una primera fase d’incubació per a la maduració de la iniciativa, que culmina amb la creació de l’empresa, i una segona fase d’acceleració on ja s’inicia la recerca de finançament amb la primera ronda d’inversors.

El pas següent seria l’inici de la comercialització del producte o servei que donaria pas a la segona ronda d’inversió i la sortida de l’empresa ja en ple funcionament del NIU. En total, es preveu que tot el procés es completi en un període de 10 mesos.