Coincidint amb l’arribada de la tercera etapa de la Vuelta a España, el periodista Sergi López Egea ha escrit una columna al diari El Periódico de Catalunya on destaca que 50 ciclistes professionals ja han fixat la seva residència a Andorra.

A banda del català Joaquim “Purito” Rodríguez, altres professionals com el director de l’equip Katusha, Xavi Florencio, o els corredors en actiu Esteban Chaves, Dan Martin, Dani Moreno o Jonathan Castroviejo han triat el nostre país. Bona part dels equips ciclistes del World Tour compten amb ciclistes residents a Andorra, com és el cas de l’equip espanyol Movistar, amb nombrosos integrants com Marc Soler, Imanol Erviti, Carlos Betancur o José Joaquín Rojas.

Andorra és una destinació interessant per aquests professionals, gràcies a les característiques del país, les seves carreteres, la possibilitat de fer entrenaments en alçada, la qualitat de vida, i també les oportunitats de negoci. De fet, l’arribada de ciclistes de renom a Andorra, ha suposat també l’obertura de nous negocis, com en el cas de l’empresa Podoactiva, impulsada per l’ex ciclista Angel Vicioso, que ha d’esdevenir un centre de referència en l’àmbit de la salut i de l’esport.