Cinc estudiants universitaris del Massachusetts Institute of Technology (MIT) arribaran a Andorra el proper mes de gener per fer classes als alumnes del país, gràcies a l’acord signat entre el Govern d’Andorra, Vall Banc i l’MIT. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest dilluns, 11 de desembre, i ha anat a càrrec del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i del conseller delegat de Vall Banc, Michael Johunnes Christner.

El ministre Eric Jover, ha agraït al director general de Vall Banc, la subvenció de 12.000 euros que finançarà les despeses del projecte. Aquests estudiants oferiran classes d’assignatures com ara matemàtiques, tecnologia o ciències. Jover ha explicat que aquest projecte, impulsat des del MIT dins el programa MISTI (Mit Internacional Science Technology Initiatives), enforteix la relació d’aquesta universitat nord-americana amb Andorra i es suma als diferents projectes de col·laboració en l’àmbit de la innovació.

Per la seva part, el director general de Vall Banc ha valorat poder col·laborar amb aquest projecte pel retorn que té per a la societat i pel fet que el projectes d’educació són una inversió per al país. Christner ha afegit el valor afegit i el prestigi del Massachusetts Institute of Technology. Els estudiants del MIT, que estan en els últims cursos de diferents carreres de l’àmbit científic, tots ells han fet una formació específica prèvia per exercir aquest període de docència a Andorra que s’inicia després de les vacances de Nadal i han estat triats entre 120 candidats. Durant tres setmanes estaran a Andorra per impartir matèries en llengua anglesa, sota la supervisió dels professors dels centres del Principat.

Andorra es converteix amb aquest acord en un dels 12 països on els alumnes de l’MIT estan compartint els seus coneixements.

La col·laboració amb l’MIT no es redueix a aquest conveni sinó que continuen en marxa diversos projectes amb vinculació andorrana la majoria dels quals es poden contemplar a l’Espai d’Innovació d’Andorra.