Actinn, Clúster de la Innovació i noves tecnologies

ACTINN és l’Associació ACTUA Clúster de la Innovació i noves tecnologies d’Andorra. És el primer clúster privatitzat d’Andorra en el mes de novembre de 2015, en que més de 30 empreses i organitzacions fundadores donen continuïtat al projecte encetat pel Govern d’Andorra i Andorra Business (llavors Actua) des de l’any 2012 per tenir un teixit de col·laboració intersectorial que impulsi la innovació i les noves tecnologies dins del Principat d’Andorra. El seu President, és Albert Moles (Director General de FEDA), el seu Cluster Manager, és Ignasi Martín, i actualment té més de 70 socis i col·laboradors.

Entra al seu web: www.actinn.ad

Actinn

La seva missió és contribuir a la competitivitat de les empreses i professionals d’Andorra facilitant l’accés a les noves tecnologies i la innovació. És una associació sense ànim de lucre que té les següents finalitats:

  • Ésser una plataforma generadora d’oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica del Principat d’Andorra mitjançant la interacció i cooperació d’empreses i entitats relacionades directa o indirectament amb sectors econòmics amb un potencial elevat de creixement, innovació i valor afegit, que siguin complementaris a la realitat sòcio-econòmica del país.
  • Ésser un referent de cooperació i interacció públic-privada, facilitant les sinèrgies entre totes les empreses i entitats adherides a ACTINN a fi de desenvolupar estratègies de creixement comunes.
  • Ésser un punt d’influència, de consulta i de referència per tota iniciativa que es vulgui realitzar en l’àmbit d’actuació d’ACTINN, afavorint i facilitant el desenvolupament d’iniciatives empresarials que s’estableixin al país.
  • Situar el Principat d’Andorra com a referent d’eficàcia i excel·lència dins dels àmbits econòmics d’actuació d’ACTINN.
  • Contribuir a la modernització dels sectors tradicionals (públics i/o privats), mitjançant la innovació i les noves tecnologies.

Et truquem

Et truquem!
Fremindtronic

Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
Nice Fruit

Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
Gerard Maravella

balize-logo-black-PNG

Andorra és un lloc ideal on treballar i establir una empresa. És un país encantador i familiar, amb un entorn natural espectacular i una gran calma, en el que sorgeixen moltes oportunitats de negoci i on, a més, és molt fàcil solucionar totes les problemàtiques que van apareixent.

Gerard Marabella, CEO de Balize
Commencal

Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
Clinica-Mobile-Andorra-logo

Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
Jesús-Costa
Centre-Medic-Valira-logo

Vam decidir crear la empresa a Andorra per les seves característiques naturals privilegiades que el converteixen en un país emblemàtic, la seva seguretat, la seva correcta pressió fiscal, i perquè creiem que té un gran potencial per esdevenir un important hub sanitari europeu.

Meritxell Martí - Farmacia Meritxell
Farmàcia Meritxell

Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Joan Muro

Cellab-logo-black-PNG

El marc fiscal i els impostos molt competitius del Principat ens permeten oferir preus atractius als nostres clients. A més, el Govern d’Andorra prioritza el desenvolupament del sector biotecnològic, al que nosaltres hi contribuïm com a primera empresa d’aquest tipus al país.

onalabs-logo-black-PNG

Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.

Elisabeth del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs