Actinn, Clúster de la Innovació i noves tecnologies

ACTINN és l’Associació ACTUA Clúster de la Innovació i noves tecnologies d’Andorra. És el primer clúster privatitzat d’Andorra en el mes de novembre de 2015, en que més de 30 empreses i organitzacions fundadores donen continuïtat al projecte encetat pel Govern d’Andorra i Andorra Business (llavors Actua) des de l’any 2012 per tenir un teixit de col·laboració intersectorial que impulsi la innovació i les noves tecnologies dins del Principat d’Andorra. El seu President, és Albert Moles (Director General de FEDA), el seu Cluster Manager, és Ignasi Martín, i actualment té més de 70 socis i col·laboradors.

Entra al seu web: www.actinn.ad

Actinn

La seva missió és contribuir a la competitivitat de les empreses i professionals d’Andorra facilitant l’accés a les noves tecnologies i la innovació. És una associació sense ànim de lucre que té les següents finalitats:

  • Ésser una plataforma generadora d’oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica del Principat d’Andorra mitjançant la interacció i cooperació d’empreses i entitats relacionades directa o indirectament amb sectors econòmics amb un potencial elevat de creixement, innovació i valor afegit, que siguin complementaris a la realitat sòcio-econòmica del país.
  • Ésser un referent de cooperació i interacció públic-privada, facilitant les sinèrgies entre totes les empreses i entitats adherides a ACTINN a fi de desenvolupar estratègies de creixement comunes.
  • Ésser un punt d’influència, de consulta i de referència per tota iniciativa que es vulgui realitzar en l’àmbit d’actuació d’ACTINN, afavorint i facilitant el desenvolupament d’iniciatives empresarials que s’estableixin al país.
  • Situar el Principat d’Andorra com a referent d’eficàcia i excel·lència dins dels àmbits econòmics d’actuació d’ACTINN.
  • Contribuir a la modernització dels sectors tradicionals (públics i/o privats), mitjançant la innovació i les noves tecnologies.

Et truquem

Et truquem!
Nice Fruit

Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Echevarne

A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

Farmàcia Meritxell

Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Commencal

Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
Fremindtronic

Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
onalabs-logo-black-PNG

Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.

Elisabeth del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs

Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.

Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik
Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
Clinica-Mobile-Andorra-logo

Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
dalle-consulting-logo-black-PNG

Vam triar obrir l’empresa a Andorra pel seu entorn natural i per la qualitat de vida que ofereix. Andorra Business ens ha ajudat molt tant en el moment inicial de la nostra implantació al país, proporcionant-nos informació, com a posteriori participant en la primera edició del Programa Growth de creixement empresarial o acollint-nos a les seves subvencions per a empreses.