La primera conferència internacional sobre salut i benestar a la regió portuguesa de l’Algarve ha tingut lloc els dies 15, 16 i 17 d’octubre, i la iniciativa Actua i ha participat com a convidada especial.

Durant la celebració de l’esdeveniment els representants de la iniciativa Actua han presentat Andorra com a destinació de turisme de salut i benestar i han exposat les possibilitats d’inversió que ofereix el sector de la salut.

En la conferència internacional hi han participat ponents de diversos països que han subratllat diferents qüestions com ara la necessitat d’un turisme de salut de qualitat gràcies a la col·laboració de diferents sectors com ara el tecnològic. Els ponents també han insistit en l’envelliment de la població com a factor essencial a tenir en compte en la creació de nous models de negoci.

El director general de l’editorial anglesa Intuition Communication, de revistes com la International Medical Travel Journal o Keith Pollard, ha remarcat la diversitat de serveis que es poden oferir a l’anomenada Silver economy, com ara urbanitzacions tecnològicament adaptades, cases intel·ligents, i molta recerca enfocada cap a la gent gran per part de les universitats.

D’altra banda, el prestigiós cirurgià cardíac, el doctor Felix Unger, actualment president de l’acadèmia europea de les ciències i les arts, ha destacat una qüestió sorgida al voltant de la proliferació del turisme de salut: “ens trobem davant d’una nova especialitat mèdica o només es tracta d’un atractiu més en el turisme?”.

Finalment, l’expert en creació de marques de país Ilan Geva ha insistit en la necessitat de transmetre el mateix missatge per part de tots el actors implicats en el sector del turisme de salut per poder crear una marca de país.