Andorra impulsa, des de fa anys, la innovació amb projectes comuns amb diferents centres i entitats de prestigi internacional. Alguns d’ells tan importants com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), Google, VISA, el Centre d’Innovació o Skolkovo (Moscú), el Quartier de la Innovació a Montreal (Canadà) o Carto, entre d’altres. En aquest sentit, el país dels Pirineus s’està convertint en un veritable laboratori vivent per a la innovació amb projectes en àmbits com la mobilitat, l’energia, el medi ambient o el turisme.
Coneix els nostres projectes!

Innovació, coneix els nostres projectes

Andorra, destí per a un dels primers centres nacionals de dades del món

Estem treballant en un dels primers centres nacionals de dades del món. Es tracta d’un entorn de visualització i anàlisi on el sector públic, el privat i els ciutadans podran col·laborar junts.

Data Hub Andorra

Laboratori de drons per a la gestió de la neu

Paral·lelament, també estem desenvolupant un laboratori de drons, amb diverses aplicacions per a situacions d’emergència o de gestió de la neu.

Laboratori de drons

Laboratori de drons

Laboratori Blockchain

Amb el Laboratori Blockchain Andorra digitalitza i registra els títols acadèmics d’ensenyament superior a la blockchain. Aquest fet converteix al Principat en un dels països pioners en utilitzar aquesta tecnologia, la qual permet guanyar en seguretat, temps i estalvi econòmic.

Laboratori Blockchain

Innovació en l’àmbit del muntanyisme

La Casa de la Muntanya, un laboratori vivent per a la innovació a la muntanya, on es desenvolupen projectes sobre temes com la gestió de desastres naturals, l’esport i el turisme de muntanya i, fins i tot, el seguiment de competicions esportives en temps real.

Casa de la Muntanya

Espai d’Innovació d’Andorra

Espai d’Innovació d’Andorra

L’Espai d’Innovació d’Andorra, impulsat per Actua, està ubicat a la planta baixa de l’edifici de Caldea i té una superfície de 250 metres quadrats distribuïts en dues sales.

Espai d’Innovació d’Andorra

CityScope

La Fundació ActuaTech juntament amb els investigadors de l’MIT Changing Places estan desenvolupant plataformes físiques i digitals, com ara el CityScope, dedicades a la resolució de reptes d’urbanisme i de disseny d’espais.

CityScope

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

L’OBSA ha desenvolupat una aplicació informàtica que permet conèixer, als particulars, el potencial d’aprofitament de l’energia solar a les cobertes dels edificis del país.

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

Google Business View

El maig del 2013, Actua i Google, van posar en marxa un projecte que tenia per objectiu convertir Andorra en el primer país del món amb tota la seva oferta comercial disponible a Google Maps. Per fer-ho possible, es va utilitzar l’eina Google Street View.

Google Business View

Google Business View

TerMITes

Es tracta d’un conjunt d’eines i sensors (MITs i terMITes) per observar la relació entre el comportament humà i el consum d’energia. La plataforma és un prototip i requereix calibratge i proves addicionals. És per això que s’han desplegat prop de 80 sensors en una escola d’Andorra per recollir dades i estudiar l’impacte real de la vida al centre sobre el consum energètic de l’edifici.

El projecte també té un component educatiu i interactiu, ensenyant als estudiants què són els sensors i com poden interactuar amb ells, i millorant l’experiència de l’usuari.

TerMITes

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

El Vehicle Elèctric Persuasiu (PEV) és un projecte que pretén unir les necessitats de la vida diària amb una mobilitat energètica eficient. No obstant això, la tecnologia desenvolupada pel MIT encara necessita ser provada i Andorra és un lloc ideal per a això.

L’objectiu principal és tenir una primera experiència d’assaig a Andorra per a provar aspectes tècnics del PEV, mostrar el potencial d’Andorra com Living Lab i utilitzar el PEV com a plataforma educativa.

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

City I/O

City I/O és una plataforma digital de realitat augmentada que permet visualitzar de forma interactiva, i en temps real, la presa de decisions estratègiques dins l’àmbit de l’urbanisme, entre altres.

A més, aprofita les tècniques més avançades de les tecnologies mòbils (aplicacions mòbils i web), per promoure debats oberts entre els professionals i el conjunt de la ciutadania.

City I/O

Et truquem

Et truquem!
Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
Nice Fruit

Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Commencal

Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
Meritxell Martí - Farmacia Meritxell
Farmàcia Meritxell

Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Joan Muro

Cellab-logo-black-PNG

El marc fiscal i els impostos molt competitius del Principat ens permeten oferir preus atractius als nostres clients. A més, el Govern d’Andorra prioritza el desenvolupament del sector biotecnològic, al que nosaltres hi contribuïm com a primera empresa d’aquest tipus al país.

Jesús-Costa
Centre-Medic-Valira-logo

Vam decidir crear la empresa a Andorra per les seves característiques naturals privilegiades que el converteixen en un país emblemàtic, la seva seguretat, la seva correcta pressió fiscal, i perquè creiem que té un gran potencial per esdevenir un important hub sanitari europeu.

La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
onalabs-logo-black-PNG

Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.

Elisabeth del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs
Gerard Maravella

balize-logo-black-PNG

Andorra és un lloc ideal on treballar i establir una empresa. És un país encantador i familiar, amb un entorn natural espectacular i una gran calma, en el que sorgeixen moltes oportunitats de negoci i on, a més, és molt fàcil solucionar totes les problemàtiques que van apareixent.

Gerard Marabella, CEO de Balize
Clinica-Mobile-Andorra-logo

Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

Fremindtronic

Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic