Andorra impulsa, des de fa anys, la innovació amb projectes comuns amb diferents centres i entitats de prestigi internacional. Alguns d’ells tan importants com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), Google, VISA, el Centre d’Innovació o Skolkovo (Moscú), el Quartier de la Innovació a Montreal (Canadà) o Carto, entre d’altres. En aquest sentit, el país dels Pirineus s’està convertint en un veritable laboratori vivent per a la innovació amb projectes en àmbits com la mobilitat, l’energia, el medi ambient o el turisme.
Coneix els nostres projectes!

Innovació, coneix els nostres projectes

Home»Invertir a Andorra»Innovació, coneix els nostres projectes

Andorra, destí per a un dels primers centres nacionals de dades del món

Estem treballant en un dels primers centres nacionals de dades del món. Es tracta d’un entorn de visualització i anàlisi on el sector públic, el privat i els ciutadans podran col·laborar junts.

Data Hub Andorra

Laboratori de drons per a la gestió de la neu

Paral·lelament, també estem desenvolupant un laboratori de drons, amb diverses aplicacions per a situacions d’emergència o de gestió de la neu.

Laboratori de drons

Laboratori de drons

Laboratori Blockchain

Amb el Laboratori Blockchain Andorra digitalitza i registra els títols acadèmics d’ensenyament superior a la blockchain. Aquest fet converteix al Principat en un dels països pioners en utilitzar aquesta tecnologia, la qual permet guanyar en seguretat, temps i estalvi econòmic.

Laboratori Blockchain

Innovació en l’àmbit del muntanyisme

La Casa de la Muntanya, un laboratori vivent per a la innovació a la muntanya, on es desenvolupen projectes sobre temes com la gestió de desastres naturals, l’esport i el turisme de muntanya i, fins i tot, el seguiment de competicions esportives en temps real.

Casa de la Muntanya

Espai d’Innovació d’Andorra

Espai d’Innovació d’Andorra

L’Espai d’Innovació d’Andorra, impulsat per Actua, està ubicat a la planta baixa de l’edifici de Caldea i té una superfície de 250 metres quadrats distribuïts en dues sales.

Espai d’Innovació d’Andorra

CityScope

La Fundació ActuaTech juntament amb els investigadors de l’MIT Changing Places estan desenvolupant plataformes físiques i digitals, com ara el CityScope, dedicades a la resolució de reptes d’urbanisme i de disseny d’espais.

CityScope

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

L’OBSA ha desenvolupat una aplicació informàtica que permet conèixer, als particulars, el potencial d’aprofitament de l’energia solar a les cobertes dels edificis del país.

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

Google Business View

El maig del 2013, Actua i Google, van posar en marxa un projecte que tenia per objectiu convertir Andorra en el primer país del món amb tota la seva oferta comercial disponible a Google Maps. Per fer-ho possible, es va utilitzar l’eina Google Street View.

Google Business View

Google Business View

TerMITes

Es tracta d’un conjunt d’eines i sensors (MITs i terMITes) per observar la relació entre el comportament humà i el consum d’energia. La plataforma és un prototip i requereix calibratge i proves addicionals. És per això que s’han desplegat prop de 80 sensors en una escola d’Andorra per recollir dades i estudiar l’impacte real de la vida al centre sobre el consum energètic de l’edifici.

El projecte també té un component educatiu i interactiu, ensenyant als estudiants què són els sensors i com poden interactuar amb ells, i millorant l’experiència de l’usuari.

TerMITes

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

El Vehicle Elèctric Persuasiu (PEV) és un projecte que pretén unir les necessitats de la vida diària amb una mobilitat energètica eficient. No obstant això, la tecnologia desenvolupada pel MIT encara necessita ser provada i Andorra és un lloc ideal per a això.

L’objectiu principal és tenir una primera experiència d’assaig a Andorra per a provar aspectes tècnics del PEV, mostrar el potencial d’Andorra com Living Lab i utilitzar el PEV com a plataforma educativa.

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

City I/O

City I/O és una plataforma digital de realitat augmentada que permet visualitzar de forma interactiva, i en temps real, la presa de decisions estratègiques dins l’àmbit de l’urbanisme, entre altres.

A més, aprofita les tècniques més avançades de les tecnologies mòbils (aplicacions mòbils i web), per promoure debats oberts entre els professionals i el conjunt de la ciutadania.

City I/O

Et truquem

Et truquem!

Echevarne
A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

Farmàcia Meritxell
Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Nice Fruit
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit

Fremindtronic
Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic

Clinica-Mobile-Andorra-logo
Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

dalle-consulting-logo-black-PNG
Vam triar obrir l’empresa a Andorra pel seu entorn natural i per la qualitat de vida que ofereix. Andorra Business ens ha ajudat molt tant en el moment inicial de la nostra implantació al país, proporcionant-nos informació, com a posteriori participant en la primera edició del Programa Growth de creixement empresarial o acollint-nos a les seves subvencions per a empreses.


La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology

Commencal
Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal

Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.
Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik